Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Második válasz Szilárdnak

2011.02.14

2011. januárjában másodjára is megkeresett engem e-mail-ben Szilárd, Szombathelyről. Ezúttal a reklámszövegírási (munka)lehetőségekről érdeklődött.

Az alábbiakat válaszoltam neki:

 

Kedves Szilárd!

 
Kérdezted, hogy honnan, melyik reklámügynökségtől lehet szövegírói munkákat szerezni.
 
Nos, én könnyű helyzetben vagyok, mert a jelenlegi civil főállásom (vidéki postán csomagraktáros és kézbesítő) mellett a volt munkahelyemnek - a budapesti Crea reklámügynökségnek - dolgozok be szövegíróként rész- és távmunkában (esténként vagy hétvégéken, e-mail-en és telefonon keresztül). Korábban több évet dolgoztam ennél az ügynökségnél (fizikailag is jelenlévőként), mint account menedzser (vagyis ügyfélkapcsolatis), aztán elkerültem a cégtől, mígnem 2010. februárjában megkérdeztem e-mail-ben a volt főnökömet, hogy újra dolgozhatnék-e neki, de most szövegíróként, és csak a messzi távolból. A neki küldött levelemben felsoroltam néhány olyan régi (reklám)ötletemet, ami annak idején megvalósult (pld. egy rendezvény nevének kitalálása, illetve egy telefonkártya szövegének megírása), és ezekre hivatkozva kértem lehetőséget az újabb közös munkára, felajánlva, hogy akár ingyen is dolgozom, csak gondolkodhassak ilyen feladatokon. A volt főnököm beleegyezett, úgyhogy az azóta eltelt kb. egy évben már kb. tíz közös feladaton vagyunk túl, ebből kettőnél nyert az én javaslatom. A volt főnököm pedig magától felajánlotta, hogy a megvalósult ötleteimért (de csak azokért) pedig még fizet is. Azt azonban tudnod kell, hogy eddig a kb. tíz közös feladatra összesen száz (vagy több) javaslatot adtam le (pld. reklámfilm-ötleteket),  és ebből valósult meg mindössze kettő. Szóval, egyelőre csak kb. 2%-át láttam viszont a tévében vagy az interneten az általam kitalált reklámoknak. Talán 2011-ben már javul a helyzet . . .
 
Ha téged is érdekel a reklámszövegírás, akkor lehet, hogy érdemes lenne a www.kreativ.hu reklámszakmai oldalon böngészni az álláshirdetések között, mert viszonylag gyakran szoktak szövegírót keresni. E sorok írásakor például a Republic Group reklámügynökség keres a már említett www.kreativ.hu-n és a www.profession.hu-n (legalábbis egy-két hete még aktuális volt náluk a dolog). Viszont valószínűleg ők "ottülős" munkára gondolnak, de hát meg lehet kérdezni, hogy alkalmaznának-e téged távmunkában. 2010. utolsó negyedévében gyűjtögettem a szövegírói álláshirdetéseket, ezeket (összesítve) a honlapomon (azon belül is a "Blog" részben) tudod elolvasni - hogy lásd, körülbelül milyen feltételekkel keresnek munkatársakat az ügynökségek.
 
Ha esetleg az újságírás felé is kacsintgatnál, a www.emasa.hu újságíró-szakmai honlapon találsz ilyen álláshirdetéseket (például e sorok írásakor - többek között - újságíró-gyakornokot keresnek otthonülős munkára).
 
Sok sikert kívánok neked az íráshoz, legyen az reklámszöveg-, újság-, vagy éppen meseírás! (Nekem tetszett a meséd és a szlogened is, amit küldtél. Csak így tovább! :-))
 
Szólj, ha még segíthetek valamiben.
 
Üdvözlettel:
Dávid Attila

Kalocsa

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.