Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online angol nyelvleckék, ingyen

2012.06.26

Nemrég egy amerikai - magyarul nem nagyon beszélő - fiatalember jelent meg a munkahelyemen, mint ügyfél. Hozzám került, és kézzel-lábbal magyaráztunk egymásnak, de végül is mindketten megértettük a másikat. A beszélgetés végén én azonban egy kicsit csalódott voltam: korábban azt hittem, hogy legalább alapfokon beszélek angolul, de sajnos rájöttem, hogy nem.

Aznap, a munkából hazaérve - hogy felfrissítsem angoltudásomat - az interneten online ingyenes angol nyelvleckék után kutattam. Olyat kerestem, ami "videós", tehát az angol szavakat/mondatokat hallom és látom is - hogy a kiejtést és a helyesírást is gyakorolni tudjam. Íme az eredmény:

Egyelőre két helyen találtam ilyen - jónak tűnő, videós - tananyagot: egyrészt az Open Wings English honlapján, másrészt az Uptown Nyelviskola Youtube-videói között. A legtöbb tananyag magyar fordítást is tartalmaz, tehát még szótárazni sem kell. Vannak nyelvtani szabályokat tanító videó-leckék, de akad dalszöveg-fordítás is, hogy ne legyen olyan száraz az angoltanulás.

Én az ilyen online és ingyenes (nyelv)oktatásban látom a jövőt. Aztán majd meglátjuk, hogy igazam lesz-e.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.