Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerekrejtvényeim

2004-2005 táján, amikor még a kalocsai Rejtvényfejtő Klub tagja voltam, egyszer megkeresett engem a helyi Művelődési Központ egyik munkatársa, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem egyszerű gyerekrejtvényeket készíteni a Központ által havonta/kéthavonta megrendezett "Játszóház" nevű rendezvényre.

Természetesen igent mondtam, és azóta rendszeresen részt veszek a Játszóházon a saját ötletből (de mások rajzaiból) készített rejtvényeimmel: segítek a kisebb-nagyobb gyerekeknek megfejteni a feladványokat (nincs nehéz dolgom, mert én aztán tudom a megoldást, hiszen én készítettem a feladatokat). A gyerekek a helyes megfejtésért a Műv. Központ által biztosított matricákat választhatnak maguknak.

Egy-egy Játszóház mindig egy téma köré szerveződik (pld. "Paprika Napok", "Állatok Világnapja", "Ősz", "Mikulás", "Tél", "Karácsony", "Farsang", "Tavasz", "Anyák Napja", "Gyereknap"), és én igyekszem mindig az aktuális témához igazodó rejtvényeket készíteni. (Természetesen egy Játszóházban nem csak rejtvényeket lehet fejteni, hanem más szórakozási lehetőség is adódik a gyerekek számára - mondjuk arc- vagy kavicsfestés, fémdomborítás, gyöngyfűzés stb. - de ezeket más önkéntesek tanítják a gyerekeknek, nem én.)

Ide, a honlapomra is feltettem pár rejtvényemet, amit itt nézhetsz meg. Igyekeztem úgy válogatni, hogy legyen köztük minden Játszóházas téma, illetve minden olyan fajta rejtvény, amit én készíteni tudok (pld. különbségkeresős vagy számolós, esetleg szóbeírós vagy sorrendbe rakós, netán labirintus, torpedó stb.)

Lehet, hogy a jövőben felteszek még néhányat a honlapomra.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.