Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Annak, aki szeret . . ."

2012.06.22

A Kalocsai Néplap 2012. június 22-i számában, a 7. oldalon megjelent tudósításom a városi könyvtárbeli irodalmi estről. (A cikk elolvasható a Néplap weboldalán is, ide kattintva.)

 

„Annak, aki szeret…”  

Ezt a címet választotta mottójául Pálfy Margit színművész, aki verses előadást tartott június 7-én (csütörtökön) délután a Tomori Pál Városi és Főiskolai Könyvtárban.

A hatalmas átéléssel előadott, zenei betétekkel tarkított előadás során nem csak közismert, nagynevű költők legszebb versei hangzottak el, hanem különböző prózai szövegrészletek is, amelyeknek témája a vers, a versmondás, illetve a versmondó volt.

palfy_margit_213Így az est folyamán hallhattuk Szécsi Margit – aki nagyon nagy hatással volt az előadóra – több versét, például elhangzott tőle a „Levél a kórházba” című mű, de az előadásban helyet kapott Latinovits Zoltán „Embernek kell maradni” című írásának részlete, illetve – a teljesség igénye nélkül – az alábbi versek: Ady Endrétől a „Lenni kell, lenni” és az „Elhanyagolt, véres szívünk”, Szervác Józseftől (aki idén lenne hatvan éves): „Jogom a szó” illetve a „Csak engedelmet”, Buda Ferenctől a „Lennék kisgyermek” és a „Ne rejtőzz el”, Tóth Árpádtól az „Álarcosan”, Bella Istvántól az „Invokáció”, Csoóri Sándortól a „Menekülés a magányból”, Utassy Józseftől a „Zúg március”, Weöres Sándortól a „Majomország” – és ez még csak az első fele volt a sodró lendületű estnek…

 

Dávid Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.