Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bill Board Szigete

1999.06.04

A "Bill Board Szigete" egy rendezvénynév, amit én találtam ki a Multireklám Kft. (egy óriásplakát-helyeket bérbeadó cég) 1999. évi, "kalózos" majálisára.

Akkoriban a Cre-Action (ma: Crea) Reklámügynökségnél dolgozva egyszer azt a feladatot kaptam, hogy a cégcsoportunkba tartozó egyik cég - a Multireklám Kft. - által rendezendő majálishoz névjavaslato(ka)t találjak ki. Annyit határoztak meg előre, hogy jó lenne, ha a rendezvénynév egyrészt kapcsolódna a cég profiljához (óriásplakát-helyek bérbeadása), másrészt kapcsolódna a kalózokhoz, ugyanis a cég minden évben egy-egy előre meghatározott "témában" rendezte meg majálisát - korábban volt ősemberes, később egyiptomi stb. - , és a majális díszletei, a rendezők ruházata kapcsolódott ehhez a témához, ami az adott évben - 1999-ben - "kalózos" volt.

Én azt találtam ki, hogy mivel az óriásplakát(hely) angolul "billboard", szedjük szét ezt a szót, és a kapott szavakat kezdjük nagybetűvel, mintha valakinek a neve lenne: Bill Board, és mondjuk azt, hogy ő egy kalóz. (Szerencsém volt, mert a "Bill" valóban lehet egy angol keresztnév, a "Board" pedig hajófedélzetet (is) jelent(het) magyarul, így ez az elnevezés valóban lehetett volna akár egy kalóz neve is.)

Az ötletemet elfogadták, egy grafikus megrajzolt egy kalózfejet - ő lett Bill Board -, aki az egész rendezvény védjegyévé vált (például rákerült a meghívókra), és 1999. június 4-én és 5-én - a kalózok jegyében - a Multireklám Kft. megrendezte kétnapos majálisát: a Bill Board Szigetét.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.