Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az idei első Alkotók Köre találkozó

2012.02.03

A Kalocsai Néplap 2012. február 3-i számában, a 6 oldalon jelent meg egy tudósításom a helyi alkotókör aktuális találkozójáról (amely elolvasható a Néplap weboldalán is, ide kattintva):

 

Ismét telt ház volt a könyvtárban

Az idei első Alkotók Köre találkozó

Január 26-án (csütörtökön) délután rendezték Kalocsán, a Tomori Pál Városi és Főiskolai Könyvtár első emeletén a Kalocsai Alkotók Körének újabb találkozóját, amelyen Szűcs Brigitta Zita – a Petőfi Népe újságírója – mint író, és Benke Ferenc – „Feri bácsi” – mint újságíró, és mint fotós mutatkozott be az érdeklődőknek.

benke_alkotok_zita_280Szűcs Brigitta Zita – akiről megtudtuk, hogy az élelmiszeripari szakközépiskola után némi vargabetűvel kommunikáció és médiatudomány szakon végezte egyetemi tanulmányait – felolvasott műveiből néhányat, például az „Árkádokon és lelkeken át” címűt, amely – többek között – Kalocsa városáról szól, de meghallgathattuk a szegényekről szóló írását, valamint egy életképet bemutató, „Micsoda nő” című művét, sőt, a csattanóval záruló „Ócska szavaidba rúgok” című írását is.

A másik bemutatkozó alkotó Benke Ferenc volt, akinek pályája – mint ahogy Tamás László könyvtárigazgató bemutató szavaiból megtudtuk – több sínen is fut: több, mint negyven éven keresztül publikált többféle lapban, ezenkívül közéleti ember is, aki ott van szinte minden rendezvényen, harmadrészt pedig jelentős a fotózással kapcsolatos munkássága.

Feri bácsitól megtudtuk, hogy ő úgy lett újságíró, hogy nem is akart az lenni – de aztán megszerette, s 53 évig dolgozott ezen a területen. Legkedvesebb írásaiból az egyiket – amely a Kalocsa környéki szállásokon készült, s bemutatja az itteni tájszólást is – meghallgathattuk Kiss István művésztanár tolmácsolásában.

Ezután Feri bácsi zenei aláfestéssel képeket vetített, amelyek különféle témakörökbe rendezve – tájképek, életképek, kiállításra került képek, portrék stb. – mutatták be fotós tevékenységét. A bemutatkozás végén pedig két digiporámát láthattunk, amit a fotókör tagjaival közösen készített.

Dávid Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.