Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ballagás 2012. - Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény

2012.05.11

A Kalocsai Néplap 2012. május 11-i számában, a 8. oldalon megjelent tudósításom (amely elolvasható a Néplap weboldalán is, ide kattintva):

 

Ballagás 2012.

Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény

Arra törekszünk, hogy iskolánk igazodási pont legyen”

Május 5-én (szombaton) délután a 16 órakor kezdődő szentmisét követően, 17 órától rendezték meg az intézményben a 12. évfolyamosok ballagási ünnepségét.

ballagas_katolikus2_340A végzősök többek között a Gaudeamus igitur-t, a „Volt egyszer rég”-et, a „Ballag már a vén diák”-ot és az „Elmegyek, elmegyek”-et énekelve érkeztek meg az aulába, ahol – a Himnusz közös eléneklése után – a 11. évfolyamosok köszöntötték őket, és adták át nekik az útravalót, például egy-egy személyre szóló idézetet, mint mondjuk Bertold Brechttől az „Egyszer mindent elér az ember, / Azt is, mi most még messze cél. /Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el, / S győzelmed lesz a hősi babér.” vagy Tóth Árpádtól a „Fény vagy te is, lobogj hát, / Melegíts és égess / Hinned kell, hogy a világ, / Teveled is ékes.”.

Ezután a ballagók képviselője vidám anekdotákkal tarkított beszédével mondott köszönetet tanáraiknak, szüleiknek, s gondolatait Weöres Sándor szavaival zárta: „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”.

 

ballagas_katolikus_500

 

Ezt követően az ünnepélyes zászlóátadás következett, majd az igazgatónő, Koczkás Emma M. Eszter mondott beszédet. Ő – többek között – Tamási Áron szavait idézte: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”, hiszen az iskola – minden iskola – arra törekszik, hogy otthont adjon a benne élőknek, hogy vonatkozási és igazodási pont legyen. Szavait követően ajándékot adott át azoknak, akiknek 12 évig volt otthona ez az iskola.

Végül – a Szózat eléneklését követően – a szép számban megjelent családtagok, rokonok, barátok elkísérték a végzősöket, akik – ahogy kiléptek iskolájuk kapuján – egyúttal beléptek a nagybetűs Életbe…

 

Dávid Attila

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.