Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Illusztrációötlet a Readers Digest Magazin cikkéhez

2002.02.01

Én találtam ki a Reader's Digest magazin 2002. februári számának 140. oldalán található, "Fortuna a weben" című, a neten található szerencsejátékokról szóló cikkhez készített illusztrációt (bár nem én rajzoltam):

 
Sok évvel ezelőtt (amikor a budapesti Cre-Action reklámügynökségnél dolgoztam) az egyik grafikus kollégám, Takáts Zoli megemlítette nekem, hogy többek között  a Reader's Digest magazin cikkeihez is készít illusztrációkat, de az egyik íráshoz - a netes szerencsejátékokról szólóhoz - nem jut eszébe semmilyen rajzötlet. Erre én rövid gondolkodás után azt mondtam, hogy rajzoljon egy embert, aki a számítógép előtt ül, és a monitoron olyasféle ábra jelenjen meg, mint ami a "félkarú rabló"-nak csúfolt nyerőgépeken: három sorban három-három különböző rajzocska. De! A középső sorban a három rajzocska legyen ugyanolyan: mindegyik egy "w" betűt formázzon. A monitoron megjelenő ábra ekkor egyrészt azt mutatja, hogy az illető nyert a nyerőgépen (mert három ugyanolyan ábra került egymás mellé egy sorban), másrészt a "www" az internet egyik jelképe. Így egyszerre utal az illusztráció a szerencsejátékokra és az internetre: vagyis összességében a netes szerencsejátékokra.

Talán még az is az én ötletem volt, hogy a számítógépből (vagy a monitorból) oldalt álljon ki egy kar - ugyanúgy, mint a régi nyerőgépek esetében -, amit a gép előtt ülő ember éppen megránt. Az viszont már biztosan Zoli kiegészítő ötlete volt (miután elmondtam neki az iméntieket), hogy a számítógépből (annak nyílásából) közben ömöljön ki az aprópénz - akárcsak a nyerőgépeknél. (Jobb esetben.:))

Végül az ötletem megvalósult, és én ajándékba megkaptam Zolitól a Reader's Digest magazin azon példányát, amelyben megjelent az említett cikk és a hozzá kapcsolódó illusztráció.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.