Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Színes programok a városi könyvtárban

2011.09.30

A Kalocsai Néplap 2011. szeptember 30-i számában, a 9. oldalon megjelent kedvcsináló cikkem a helyi könyvtár pár héttel későbbi programjaihoz.

A cikk elolvasható a Néplap weboldalán is, ide kattintva.

 

Színes programok a városi könyvtárban

Íme, egy kis előzetes, hogy milyen rendezvényekkel várja látogatóit október hónapban Kalocsán a Tomori Pál Városi és Főiskolai könyvtár.

konyvtar_tomori_300Október 3. és 9. között Országos Könyvtári Napok lesznek, amelyre a könyvtár egész heti színes programkavalkáddal készült. Hétfőtől csütörtökig délelőttönként (reggel 8 órától 13 óráig) előadásokat tartanak általános, illetve középiskolások részére. Lesz itt „Barangolás a népzene világában” Bajnok József népzenész – az egykori Kamarás együttes vezetője – előadásában, de megtudhatjuk, hogy melyek a „Helyi értékek, szokások egy naiv festő szemével” – Tamás László könyvtárigazgató tolmácsolásában, sőt, lesz „Rend-hagyó történelemóra” Berényi Beáta és Junger Péter, a Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanárainak vezetésével. A média világa iránt érdeklődő diákok számára külön izgalmas lehet az október 5-i (szerda délelőtti) előadás, amelynek témája a „Könyv, könyvtár, írott sajtó, rádió és TV”, előadói pedig Tamás László könyvtárigazgató, Rausch Réka – a Kalocsa TV főszerkesztője, Mike Szilvia – a Korona Rádió műsorvezetője, illetve Vörös István – a Korona Rádió főszerkesztője, riportere. (Én ugyan már régen nem vagyok középiskolás, de lehet, hogy még én is „belógok” erre az előadásra, annyira érdekel.)

Az említett héten hétfőtől szerdáig délután 13 órától 16 óráig „Okos próbálhatja meg az okosat!” címmel általános iskolások ismerkedhetnek meg szólásokkal, közmondásokkal játékos formában. Október 6-án, csütörtökön délután 16 órától Mezeiné Vörös Rózsa mérnök, „világjáró” tart előadást „Úti élmények – a világot járom” címmel. Október 7-én, pénteken – az Országos Könyvtári Napok kalocsai programsorozatának utolsó napján – pedig egy majd’ egésznapos (8-tól 16 óráig tartó), „Járjunk a végére…” könyvtárhasználati vetélkedő várja az általános iskolásokat.

Persze ne szomorodjon el az sem, aki nem jutott el az előbb említett programokra: a könyvtár a hónap további részében is várja az érdeklődőket. Például október 13-án (csütörtökön) 16 órakor lesz a Kalocsai Alkotók Körének második összejövetele, ahol három alkotó – Regényi Gábor fotós, valamint Póli Róbert és Balogh Csaba írók – mutatkoznak be pár mondatban az érdeklődőknek.

Október 20-án, 16 órakor pedig a „Hazanézőben” nevű portréműsorra várják a látogatókat, amely során Kalocsáról vagy a környékről elszármazott hírességek – például Lakatos György fagottművész – beszélnek életükről.

Végezetül, de nem utolsó sorban október 27-én 15 órakor lesz az „Irodalom mindenkinek” sorozat első része, ahol Gróf József költő fog előadást tartani.

A fenti programokról bővebbet a könyvtárban (cím: Kalocsa, Kossuth Lajos utca 22., telefon: (78) 462-236) vagy annak honlapján – http://www.tpkkalocsa.hu/ – tudhatnak meg az érdeklődők.

Jó szórakozást októberre!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.