Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Telephelyfejlesztés a Svebo Plussz Kft-nél

2012.02.10

A Kalocsai Néplap 2012. február 10-i számának 3. oldalán megjelent tudósításom (amely elolvasható a Néplap weboldalán is, ide kattintva):

 

A projekt záró rendezvénye

Telephelyfejlesztés a Svebo Plussz Kft-nél

Február 3-án (pénteken) délelőtt történt az ünnepélyes átadása Kalocsán annak a 905 m2-es könnyűszerkezetes csarnoképületnek (valamint a hozzá tartozó bekötőútnak és térburkolatnak), amit a gumiszervizzel, -kereskedelemmel, valamint gépjárműjavítással és -karbantartással foglalkozó cég pályázati forrás igénybevételével épített.

A beruházás kivitelezője, az Iron-Building Kft. 2010 májusában kezdte meg a munkálatokat, amelyek nettó összköltsége 49.351.934 forint volt, amelynek 50 százalékát a Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-1.1.1/E Telephelyfejlesztés-konstrukció támogatása biztosította. Az önerőt a vállalkozás hitelfelvétel nélkül, saját erőből fedezte, amelyhez 8 millió forintot a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány biztosított.

svebo_kft_280A zárórendezvényen Török Ferenc, Kalocsa polgármestere elmondta, hogy számára mindig öröm az, amikor fejlődik a váro-sunk, amikor olyan fejlesztést adhatnak át, amely Kalocsa vállalkozóinak gyarapodását segíti. Fontosnak tartja, hogy jó legyen a kapcsolat az önkormányzat és a város vállalkozói között, hiszen az önkormányzat vállalkozásbarát, ami azt jelenti, hogy minden lehetőséget felhasználnak arra, hogy Kalocsa vállalkozóit segítsék, hiszen ha ők gyarapodnak, a vállalkozásaik fejlődnek, az nem csak az ő gyarapodásukat jelenti, hanem ezzel munkahelyet teremtenek, több adót fizetnek, amelyből az önkormányzat a város működtetését könnyebben és jobban tudja végezni. Zárszavában gratulált a tulajdonosoknak ehhez az új fejlesztéshez és sok sikert kívánt nekik.

A polgármester szavai után Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy az Iroda a Hatósági Csoporton keresztül közreműködött ennek a projektnek az építési hatósági engedélyezési folyamatában, amely zökkenőmentesen történt, mindent határidőre teljesíteni tudtak – reményét fejezte ki, hogy ezt a jövőben is biztosítani tudják a város vállalkozói részére, és a jogszabályi keretek között a rendelkezésre álló határidőket minél jobban le tudják rövidíteni. (Képünkön Szabó Tamás és Sveda Gábor, a cég tulajdonosai.)

 

Dávid Attila

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.