Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pályázatom az amatőr humoristák számára kiírt pályázatra

2009.01.18


Dávid Attila:

Pályázati anyag az amatőr humoristák számára kiírt pályázatra

 

Elsőként néhány szó magamról: voltam már segédmunkás, bútoráruházban eladó, reklámügynökségen account menedzser, papírboltban fénymásoló-fiú, postán kézbesítő és kórházban paranoid skizofrén. Most köszönöm, jól vagyunk.

 

Valójában egyáltalán nem vagyok vicces ember. Ezért mindig elhatározom, hogy összeírom a hugom vicces megnyilvánulásait, de mindig elfelejtem. Most is így történt.

(No, nem teljesen. A hugom legutóbbi gyöngyszeme: "Valami eszembe jutott, de már elfelejtettem.")

 

Postai kézbesítőként egyszer éppen a körzetben találkoztam egy régi ismerősömmel, aki azt mondta nekem: "Vigyázz, az emberek kihasználnak téged. Mindenféle kéréssel megállítanak, de te csak nyugodtan mondj nemet!" Mondom, oké, megértettem. Erre még hozzátette: "Ha ma délután visszamész a postára, légy szíves vegyél nekem két levelezőlapot bélyeggel, és holnap reggel kérlek dobd be a postaládánkba, ne kelljen ezért bemennem a postára. Tessék, itt az ára."  Mondom, oké. Másnap reggel bedobtam a két levelezőlapot a ládába - úgy, ahogy kérte.

 

Mostanában sokat hallani az orosz-ukrán gázvitáról. Erről az jutott eszembe, hogy: Oroszországban: gáz van, Magyarországon: gáz a helyzet, de mi ennek ellenére: gázt adunk Szerbiának, ahol: semmi gáz!

 

Nemrég azt a hírt olvastam az interneten, hogy egy utasszállító pilótája - miután a gép a levegőben egy madárrajjal ütközött - épségben le tudott szállni a Hudson folyóra úgy, hogy egyetlen utasnak sem esett baja, mindenki megmenekült. Na kérem, ez az ember egy vízre szállt angyal . . .

 

A postán dolgozva nemrég találkoztam életem eddigi legszomorúbb karácsonyi üdvözletével. Egy felbélyegzett, nyílt képeslapon többek között az alábbi szöveg olvasható: "Szia apu, nagyon szeretlek, boldog karácsonyt kívánok neked! Szia, szeretlek!" Nem is a szöveg szomorú (bár az sem vidám dolog, ha egy gyermek az édesapja nélkül tölti a karácsonyt), hanem az, hogy a képeslapon nincsenek címadatok, így - hiába van rajta bélyeg - sohasem fogjuk tudni kézbesíteni. És mivel a feladó adatai is hiányoznak, ezért visszaküldeni sem lehet. Ezért most egy szolgálati közlemény következik: kérem Önöket, ha levelet küldenek, ügyeljenek a címzésre, hogy mi postások el tudjuk juttatni azt a címzetthez . . .

 

Végül:

Ezt a pályázatot a leadási határidő lejárta előtti napon adom le, hátha az utolsókból lesznek az elsők . . .

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.